Backpacken in Thailand

By February 3, 2015 Azië No Comments
Thailand backpacken

Thailand is een fascinerend land dat ongelofelijk veel verborgen schatten heeft die de moeite waard zijn om te ontdekken. Tijdens het rondreizen in Thailand kun je ontzettend veel mooie bezienswaardigheden waar we je in dit artikel over informeren.

Bangkok: het startpunt van je rondreis door Thailand

Je kunt je backpack vakantie starten in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Als je het vliegtuig uitstapt weet je niet wat je ziet. Deze drukke en chaotische stad is enorm veelkleurig en heeft veel gezichten. In de stad vind je veel bouwwerken en tempels die kenmerkend zijn voor de Thaise cultuur.

Bepaal zelf je route

Het leuke aan een rondreis door Thailand is dat je deze grotendeels zelf kunt samenstellen. Je kunt de keuze maken voor een georganiseerde rondreis, maar het is ook mogelijk om zelf de route uit te stippelen. Ongetwijfeld zul je tijdens je rondreis kennismaken met andere reizigers die eveneens een rondreis door Thailand aan het maken zijn. Zeker tijdens je verblijf in de goedkope hostels en hotels kun je veel leuke ervaringen uitwisselen met andere reizigers.

De mooiste bezienswaardigheden van Thailand

Welke rondreis door Thailand je ook maakt, er is een aantal bezienswaardigheden die je absoluut bezocht moet hebben. Dit is onder andere koningsstad Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Tijdens de 12e eeuw na Christus was dit een welvarend koninkrijk waar veel tempels, paleizen en olifanten te vinden waren.

Als je het massatoerisme wilt ontwijken, dan is een bezoek aan Koh Chang een absolute aanrader. Je vindt hier niet alleen prachtige witte stranden, maar jou wordt ook de mogelijkheid geboden om een ritje te maken op een olifant.

De Parel van het zuiden

Het grootste eiland van Thailand is Phuket en wordt ook wel ‘de Parel van het zuiden’ genoemd. Je vindt er krijtrotsen, groene heuvels en schitterende watervallen. Uiteraard mag een bezoek aan een lekker restaurant op dit eiland niet ontbreken en vergeet vooral niet om de zon te zien ondergaan in Laem Phrompthep.

Maak de reis van je leven!

Wij raden je dan ook aan om in elk geval eenmaal in je leven een rondreis door Thailand te maken. Het is een onvergetelijke ervaring die je leven absoluut zal verrijken. De vriendelijke bevolking zal er alles aan doen om van jouw rondreis door Thailand werkelijk een onvergetelijke ervaring te maken. Probeer zoveel mogelijk te reizen in de periode van november tot en met februari. Dit is namelijk de beste reistijd om al het moois van dit land op je eigen tempo te gaan ontdekken!