Indonesië, ideaal om te backpacken!

By February 18, 2015 Azië No Comments
jakarta backpacken

Ga je voor het eerst backpacken door Indonesië? Met alleen je tas door een land met adembenemende plekken trekken is één van de meest bijzondere dingen die je kunt doen. De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, is een plek waar de meeste backpackavonturen in Indonesië beginnen. Daarom zal ik je vandaag wat gaan vertellen over Jakarta: een stad met een fantastische cultuur met bijzondere mensen.

Grootste stad van Indonesië

Jakarta is de hoofdstad van dit prachtige land en vroeg of laat komt iedere backpacker in Indonesië er terecht. Of je er nou begint, of je er nou eindigt of dat je er een tussenstop maakt: Jakarta is eigenlijk niet te ontwijken wanneer je in Indonesië bent. Het land kent eigenlijk wel wat mooiere plekken dat deze drukke hoofdstad. Toch is het een echte mustsee wanneer je toch in het land bent. Jakarta staat bekend om haar chaos: het verkeer is er op zijn zachtst genoemd aardig verschrikkelijk. Mensen rijden roekeloos en er is bijna de hele dag file. Het is misschien niet een al te mooi uitzicht, het is wel bijzonder om te zien. Omdat er zoveel verkeer is, is er ook veel smog en vervuiling. Daarom is het wel aan te raden om na een bezoek aan Jakarta naar één van de adembenemende plekken te gaan om even bij te komen, zoals Bali.

Overnachten in Jakarta

Hotels en hostels in Jakarta zijn net als in de rest van Zuidoost-Azië goedkoop. Het ter plekke vinden van een hotel in deze grote stad kan wel als onaangenaam worden ervaren. Door de drukte en de chaos is het soms lastig de stad door te komen. Daarom is het aan te raden om, wanneer je in Jakarta wilt verblijven, van tevoren een hotel te boeken. Ik ben zelf enorm fan van Hostelworld. Via deze site kun je precies zien of een hotel wordt aangeraden, of er plek is en hoe duur het is. Wil je toch ter plekke een verblijfsplek vinden? Ga dan naar de wijk Cikini, een aardig rustige buurt waar genoeg hotels te vinden zijn.

Genoeg te doen

Verblijf je een paar dagen in deze bijzondere stad en wil je wat dingen zien en doen? Dan kan ik je absoluut aanraden om naar één van de grote winkelcentra te gaan! De meeste centra zijn niet alleen grote overdekte plekken met winkels, maar hebben ook restaurants en zelfs bioscopen. Ze zijn tevens in de avond geopend, waardoor je in de middag kunt shoppen, daarna lekker kunt eten en uiteindelijk een toffe Aziatische film kunt bezoeken (mét Engelse ondertiteling!). Je zult ook veel Indonesische jeugd vinden op dit soort plekken. Leuk om een praatje mee te maken! Veel jongeren weten nog veel meer toffe plekken waar je een kijkje kunt nemen, bijvoorbeeld de Gili eilanden.