Marokko; grootste verrassing tot nu toe!

By November 3, 2017 Afrika No Comments

Allereerst wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Tim, ik ben 23 jaar oud en samen met mijn vriendin, Jackie, reis ik de hele wereld over. Ik hou dit trouwens bij in mijn vakantieblog. Al vanaf kleins af aan droomde wij om voor een lange tijd te gaan reizen. Sinds twee jaar hebben wij een relatie en nu maken wij onze gezamenlijke droom werkelijkheid!


Na alle mooie verhalen te hebben gehoord over Marokko en als groot surfliefhebber kon ik het niet laten om Marokko over te slaan tijdens onze reis. Alleen één probleempje.. Jackie wilde niet naar Marokko. Ze is ooit naar Tunesië geweest en dat beviel haar totaal niet. Ze was dus bang dat de reis naar Marokko een herhaling hiervan zou worden. Na een tijd had ik haar eindelijk zo ver gekregen om toch naar Marokko te gaan!

Taghazout, Marokko

Wij besloten om naar een bekend surfgebied te gaan bij het dorpje Taghazout. Dit kleine dorpje met ruim 5000 inwoners is een populaire bestemming voor toeristen die graag willen surfen. Het werd dan ook onze uitvalsbasis om niet alleen te gaan surfen, maar ook het land te gaan verkennen.

Aangekomen in Taghazout zagen we al vrij snel het prachtige strand en de heerlijke golven. We moesten nog even wachten voor we ons hotel in konden en ik kon niet wachten en ben meteen met mijn surfplank het water in gegaan. Jackie was moe van de reis en is lekker op het strand gaan liggen. Als ik het water in ga en lekker kan surfen voel ik mij altijd op mijn best. Ik kan dan ook de hele dag in het water liggen als niemand me weghaalt.

Omdat Jackie wat vermoeid was zijn we na twee uur surfen gelijk richting het hotel gegaan. We besloten om het de rest van de dag lekker rustig aan te doen. We zijn het dorpje in gegaan, hebben lekker gegeten en zijn op tijd gaan slapen.

De volgende twee dagen zijn wij elke dag gaan surfen en kwamen we deze dagen nauwelijks uit het water. Van zonsopgang, tot zonsondergang kon je ons standaard vinden in het heerlijke zoute water.

Tijd om nog wat meer van het land te zien

Na drie dagen zijn we richting Agadir vertrokken. Dit is een grote stad met bijna een half miljoen inwoners. Het is hier totaal anders dan Taghazout en het is dan ook mega druk. Ergens wel lekker om weer gewoon in een stad te zijn met alle voorzieningen die je nodig hebt. Yup.. wij houden van steden, guilty! De verscheidenheid aan mensen en alle kleuren van kruiden en specerijen vinden wij altijd prachtig om te zien in het buitenland en waar zie je dit nou beter dan in steden en dorpen.

Agadir zit boordevol marktjes, prachtige moskeeën en straatjes waar je in kan verdwalen. Agadir was dan ook een totale verrassing voor ons, een positieve verrassing wel te verstaan!

Next stop; Marrakesh!

Vol verwachtingen gingen wij naar Marrakesh en bij aankomst waren wij direct verrast. Wat een grote stad, wat een drukte, maar wat ontzettend mooi! Marrakesh is Agadir in het kwadraat. Enorme markten met honderden kraampjes, prachtige eeuwenoude gebouwen en super lieve, soms wat opdringerige mensen!

Marrakesh is voor ons een stad vol verrassingen. In de vele steegjes is van alles te ontdekken en ook loop je vanuit een eeuwenoude omgeving ineens in een moderne straat met de bekende winkels. De contrasten zijn enorm, maar tegelijkertijd enorm fascinerend!

Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land

Na anderhalve week was het alweer tijd om verder te gaan. Marokko heeft ons enorm verrast en wij hebben stiekem een beetje spijt dat we hier niet langer zijn gebleven. Toch is het voor nu, vaarwel Marokko en zeker tot ziens!

Wil je meer van onze avonturen lezen tijdens onze reizen? Op mijnvakantieblog delen wij alle leuke én ook zeker minder leuke ervaringen!

Leave a Reply