Mexico, heerlijk!

By March 4, 2015 Noord-Amerika No Comments
tips voor mexico

Caribische stranden, wuivende palmbomen en fascinerende cultuur. Kilometers lange stranden, helderblauwe zeeën en tropische jungles. Heerlijke temperaturen tijdens het nuttigen van taco’s, tortilla’s, enchilada’s en veel soorten bier. Wanneer dit je goed in de oren klinkt, is een vakantie naar Mexico echt iets voor jou!

Wat kun je verwachten tijdens je rondreis Mexico?

In Mexico kun je voornamelijk heerlijk weer verwachten met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celcius. Deze temperatuur kun je overal in Mexico verwachten. Een echte bezienswaardigheid als je in Mexico bent is het op de onderwaterwereld richtende natuurpark Xcaret. Hier is ook de mogelijkheid om te snorkelen en zo kun je een tocht maken door een ondergelopen dorp. Een unieke belevenis! Meer duikervaringen tijdens je vakantie in Mexico kun je opdoen in Cozumel, een duikparadijs waar je bij de Palancar-rif de mooiste duiken kunt maken. Hier kun je onder andere mooie onderwaternatuur zien tijdens je rondreis door Mexico!

Maar ook de cultuur

Cultuur mag je ook zeker niet overslaan als je in Mexico bent. Ontdek de wereld van de Maya’s in Tulum, een Maya-plaats aan zee. De 42-meter hoge piramide El Castillo staat garant voor een prachtig uitzicht. De tempels van Uxmal zijn ook een bezoek waard tijdens je reis. Deze tempels zijn gebouwd tijdens de periode van de Maya’s. Er is bijna een halve dag nodig van je vakantie om deze tempels allemaal te kunnen aanschouwen! Als laatste cultureel hoogtepunt tijdens je reis moet je de ruïnes van Coba niet vergeten: prachtige, niet gerestaureerde ruïnes in een bos omgeven door meren. Een echte aanrader voor een culturele rondreis Mexico.

Ook de stranden misstaan niet

Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden voor ontspanning in Mexico. Bezoek de Playa del Carmen: prachtige witte koraalstranden en geweldige uitgaansgelegenheden. Je kunt hier ook terecht voor vele Mexicaanse restaurants, om tijdens je rondreis heerlijk te dineren. Voor avontuurlijke sporten en mooie stranden kun je terecht bij de Riviera Maya, een wel 130 kilometer lange strook kust met afwisselend verlaten stranden en moderne complexen. Hier kun je heerlijk ontspannen tijdens je rondreis door Mexico.