Noord-Italië met de backpack!

By February 21, 2015 Europa No Comments
Veneto, Noord-Italië

Het noorden van Italië staat bekend om zijn prachtige skigebieden en rijke steden. Voor de backpacker is hier veel kunst en cultuur te vinden. Vooral in het kleurrijke Veneto is genoeg te doen om je er een paar weken te kunnen vermaken. Venetië en de dolomieten zijn favoriet bij de meeste mensen die op vakantie gaan in Italië, maar er is nog veel meer te doen in deze regio.


Basilica di Sant’Antonio in Padua

Een rondreis door deze regio kun je prima starten in de Dolomieten, om daarna nog even een kijkje te nemen in Venetië. Als je de grootste toeristische trekpleisters van deze regio hebt gehad, kun je per trein doorreizen naar Padua. Rondom deze stad zijn een paar van de meest sfeervolle campings in Italië te vinden, dus perfect om een plek te zoeken om te kunnen overnachten.

In deze studentenstad staat een kerk die een verzameling van verschillende bouwstijlen is: de Basilica di Sant’Antonio. Het begin van deze kerk is in de 13e eeuw gebouwd om de botten van de Heilige Antonius van Padua te beschermen. Deze heilige is zeer populair in Italië, omdat mensen zich tot hem keren wanneer ze iets kwijt zijn. Van telefoon tot hun hart. Over de jaren heen zijn er stukken aangebouwd, wat de kerk zijn bijzondere uiterlijk geeft.

Verona, de stad van Romeo en Juliet

Vanuit Padua kun je doorreizen naar Verona. De stad van de twee bekendste geliefden: Romeo en Juliet. Dankzij Shakespeare heeft deze stad een grote bekendheid gekregen. Er zijn daarom vele theaters te vinden waar naast het bekende liefdes verhaal, ook Italiaanse tragedies worden opgedragen.

De wijnen van het Gardameer

De wijnliefhebbers kunnen vanuit Verona doorreizen naar het Gardameer. Het is wat toeristischer, maar de wijnstreken zijn vaak wel wat rustiger dan de plaatsen die direct aan het meer liggen. Bij het meer zijn wijngaarden te vinden waarvan de boeren proeverijen organiseren. Zeker in de zomer is dit een heerlijke bezigheid.

Honderd horizonnen in Asolo

Dit kleine dorpje heeft de bijnaam ‘de stad met honderd horizonnen’. Dit stadje kent wonderlijke architectuur doordat dit een van de belangrijkste steden was voor de Romeinen. Je vindt hier veel gotische architectuur, kleine romantische steegjes en indrukwekkende paleizen. Dit is een mooi dorpje om je reis in af te sluiten en nog even rustig bij te komen van de reis.