Ontspannen in Costa Rica

By February 11, 2015 Zuid-Amerika No Comments
Luiaard in costa rica

Een rondreis door Costa Rica, letterlijk ‘de rijke kust’, is ideaal voor mensen die willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en gejaagdheid. Laat je overweldigen door de prachtige natuur die Costa Rica je te bieden heeft.

Wat te verwachten tijdens je rondreis door Costa Rica

Tijdens je rondreis kun je prachtige natuur verwachten aan de kust, die het hele jaar door in bloei staat. Costa Rica is dan ook ideaal voor de natuurliefhebber mede doordat meer dan 30 procent van het land beschermd natuurgebied is. Er zijn twaalf verschillende klimaten, maar toch kun je overal prachtig weer verwachten. Vergaap je aan vulkanen, rivieren, regen- en nevelwouden en verschijnende diersoorten. Zo kun je bijvoorbeeld vulkanen vuur zien spuwen, surfen op één van de vele surfspots en duiken in helderblauwe wateren. Met leuke badplaatsen, natuurgebieden en steden hoef je je nooit te vervelen en is er gegarandeerd voldoende afwisseling.

Lekker eten!

Een Costa Rica is niet geschikt voor kleine eters. Zo worden er bijvoorbeeld relatief grote porties geserveerd voor weinig geld. Iets om naar uit te kijken zijn Bocca’s: een soort tapas alleen dan groter, bestaand uit hapjes van vlees en vis. Maar ook Pinto kom je vaak tegen. Dit is een zwaar gerecht van rijst en bonen, wat als ontbijt, lunch of avondeten gegeten kan worden. Een perfect gerecht waardoor je nooit met een lege maag komt te zitten!

Het klimaat tijdens je Costa Rica vakantie

Er is het hele jaar door een subtropisch klimaat. Aan de prachtige kust is het zeer warm en tropisch. Op het centrale plateau is het vaak een stuk koeler, maar nog steeds een heerlijke temperatuur. De jaargemiddelden liggen rond de 26 á 27 °C aan de kust, waarbij maart en april de warmste maanden zijn. Er is dan ook geen beste maand om Costa Rica te bezoeken, een rondreis door Costa Rica kan het hele jaar door. Dus waar wacht je nog op 😉