Rondreizen op Sri Lanka

By March 2, 2015 Azië No Comments
Sri Lanka tips

Het hele jaar door een temperatuur van 26-30 graden Celcius. Een tropisch eiland in het midden van een oceaan. De parel van het Oosten. De tuin van Boeddha. Zon, strand, cultuurschatten en prachtige natuur. Als dit je goed in de oren klinkt, is een vakantie of reis naar Sri Lanka echt iets voor jou. Beleef al deze dingen tijdens een heerlijke rondreis over het hele eiland.

Wat kun je verwachten tijdens een rondreis door Sri Lanka?

Fascinerende musea zijn er in overvloed te vinden, het Dutch Period Museum is daar een goed voorbeeld van. Hier vind je historische documenten en typische Nederlandse dingen uit de 18e eeuw die de Nederlandse historie met het eiland zichtbaar maken. De Hollandse invloed is nooit voor weg, dit maakt het dan ook tot een unieke locatie. Zon, zee en strand met inzichten in een deel van de Nederlandse geschiedenis. Andere interessante musea zijn bijvoorbeeld het Archeologisch Museum vol hiërogliefen en het Nationale Museum in Galle.

Natuur op Sri Lanka

Naast musea zijn er ook andere dingen te zien gedurende een rondreis, bijvoorbeeld prachtige natuurparken. Het Bundala National Park is der bijvoorbeeld een die je niet mag overslaan, een park vol watervogels voor de echte natuurliefhebbers. Het Yala National Park is het meest bezochte park van Sri Lanka, en wordt ook door veel inwoners van het eiland bezocht. In een dorp vlakbij Kandy, Naththarapotha, heb je de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen. Een echte aanrader dankzij de indrukwekkende kunst van lokale kunstenaars.

Het leven met het water

Sri Lanka kent vele vismarkten waarvan je er op zijn minst één moet bezoeken tijdens je rondreis door Sri Lanka, bijvoorbeeld die in Negombo. Deze wordt elke morgen gehouden. Misschien nog leuker is om mee te gaan met een visser om zelf te ervaren hoe de visvangst in zijn werking gaat. Houd je van winkelen en slenter je het liefst dagen door kleine straatjes dan haal je je hart op in Pettah: hier vind je bazaars en allerlei soorten winkels.
Maar ook de liefhebbers van snorkelen en duiken halen hun hart op in Sri Lanka. Ontdek bijvoorbeeld een van de prachtige koraalriffen. Zo zijn ‘Bar Reef’ en Pigeon Island zijn fascinerende duikplekken. Sri Lanka is dus naast een mooi eiland ook zeer geschikt voor prachtige onderwaterbeelden.