Vakantie tip: Marokko

By February 4, 2015 Afrika No Comments
op vakantie in marokko

Een vakantie naar Marokko is een reis om nooit meer te vergeten. Marokko is een zeer gastvrij land met een eeuwenoude, interessante geschiedenis en een indrukwekkend landschap welke garant staat voor prachtige foto’s. De ongerepte natuur en witte stranden die je tijdens je reis of vakantie zult aantreffen moet je ooit eens met eigen ogen bekeken hebben. De lokale marktjes, pittoreske dorpjes, prachtige tuinen en bruisende steden zijn zeker een must om te bezoeken.

Klimaat tijdens je rondreis Marokko

Marokko heeft een heerlijk subtropisch klimaat waarbij de frisse zeebries afkomstig vanaf de Atlantische Oceaan je verkoelt tijdens de warme, zonnige dagen. In de zomer zijn er temperaturen die kunnen oplopen tot 38° C. In de winter is het relatief gezien koud met een gemiddelde temperatuur van 21° C, wat natuurlijk nog steeds een heerlijke temperatuur is met wat wij gewend zijn!
Aan de prachtige Marokkaanse kust kun je het hele jaar door terecht voor heerlijke temperaturen. Voor het binnenland worden april en mei als beste rondreis maanden aangeraden. In deze maanden is de temperatuur in het binnenland ideaal.

Wat je absoluut niet mag missen

Populaire havensteden als Casablanca en Tanger worden regelmatig bezocht door grote cruiseschepen en zijn tijdens een rondreis zeker een bezoek waard. Maar ook voor prachtige witte stranden zit je in Marokko goed. Op deze stranden is de temperatuur, mede dankzij het frisse zeebriesje, het hele jaar door heerlijk. Een favoriete badplaats is Agadir, wat vlakbij West-Europa ligt. Ideaal dus ook als korte vakantie ;).
Een rondreis of vakantie naar Marokko is zeker niet compleet zonder een tocht op een kameel door de woestijn. Naast dat dit prachtige foto’s oplevert is het een unieke ervaring. Woestijn is niet het enige wat Marokko te bieden heeft, zo zou je ook alleen voor de prachtige natuur kunnen gaan. Omdat er zo veel te doen is gaan wij voor een rondreis, maar een vakantie kan je natuurlijk ook een goed inzicht in dit heerlijke land geven. De badplaats Agadir is tevens de basis voor een reis naar het Atlasgebergte. Hier zijn fantastische wandelroutes die garant staan voor urenlang wandelplezier tussen de mooiste natuurplekjes van Marokko.

Ook voor cultuursnuivers!

Op cultureel gebied is er in Marokko ook een hele hoop te ontdekken. De overblijfselen van de vroegere Romeinse en Islamitische geschiedenis zijn een culturele trekpleister. Populaire steden voor deze culturele hoogtepunten zijn Marrakech, Tanger, Agadir en Casablanca.